School en leren

Delen met je vrienden

Op zoek naar een school? Heb je hulp nodig bij het studeren? Wij je bijleren uit interesse, voor je werk, een opleiding of een examen? Bekijk hier de mogelijkheden.

Onderwijskiezer

Op zoek naar een school (basis- en secundair onderwijs) die bij je past en die je toekomst geeft? Om dat zoeken een beetje te vergemakkelijken helpt 'onderwijskiezer' je op weg.

Zoekfunctie per regio:

Ligo

Ligo helpt je om in je eigen tempo je kennis op te frissen en te versterken. Wat je leert, hangt af van wat jij nodig hebt. Samen vergroten we jouw kansen en zoeken we voor jou de juiste cursus.

Contact: via e-mail of 051 50 09 69

Meer info: website

cvo MIRAS

cvo MIRAS is een Centrum voor Volwassenenonderwijs. Wij bieden een opleidingsaanbod vertrekkend vanuit de interessegebieden van de cursist op verschillende locaties.

Contact: contactgegevens per locatie

Meer info: website

Jongeren Onderweg

Ben je tussen de 18 en 30 jaar? Wil je graag werken of een opleiding volgen? Vind je het soms moeilijk om te voldoen aan al die verwachtingen? Kan je een steuntje in de rug gebruiken? Dan is een "JOW-traject" iets voor jou!

Contact: contactgegevens

Meer info: website

Argos vzw

Heb je de school verlaten zonder je diploma te behalen? Wil je graag gaan werken maar je weet niet goed hoe je eraan moet beginnen? Wil je toch nog graag je diploma behalen? Of weet je totaal nog niet wat je wil doen? Argos vzw kan je daarbij helpen!

Contact via: e-mail of 057 23 93 42

Meer info: website

Groep INTRO

Groep INTRO maakt werk van persoonlijke groei. Een inclusieve samenleving is hierbij ons doel. We doen dit via tewerkstelling, vorming, coaching en advies.

Contact: via e-mail of 0473 80 70 24

Meer info: website

Leerwinkel

Bij een Leerwinkel vinden jongeren en volwassenen gratis informatie en coaching bij het kiezen van een opleiding, vorming of onderwijs. Je kan een leven lang (bij)leren en een Leerwinkel helpt je daarin je weg te vinden.

Contact: via e-mail of 0470 09 77 15

Meer info: website

VDAB

VDAB helpt jouw verder op weg voor het vinden van een job of een opleiding. Er zijn heel veel verschillende opties die jou verder op weg kunnen helpen.

Contact: via e-mail of 0800 30 700

Meer info: website