Opvoeden

Delen met je vrienden

Opvoeden hoef je niet alleen te doen. Er zijn heel wat diensten die jou wat verder kunnen helpen.

Ouders Steunen in Opvoeden (OSiO)

Kinderen, jongeren, ouders en professionelen kunnen terecht bij OSiO voor een divers aanbod van pedagogische adviesgesprekken, ouderbijeenkomsten, workshops, sociale vaardigheidstrainingen en zoveel meer.

Contact: 057 22 62 89 of via het contactformulier

Meer info: website

1Gezin 1Plan Westhoek (1G 1P)

Het team van '1Gezin 1Plan' (1G1P) willen gezinnen versterken om zelf aan de slag te gaan met de vragen of zorgen die zij ervaren in hun gezinssituatie. Het aanbod is gratis, vrijwillig, kortdurend, laag-intensief en flexibel.

Aanmeldingen zijn mogelijk op maanding-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagvoormiddag tussen 9u-12u. Een opstart is mogelijk binnen de maand na aanmelding na overleg met het gezin.

Contact: 057 37 00 00

Meer info: website

Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG)

Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning richt zich op gezinnen met kinderen van 0 tot en met 12 jaar in al hun diversiteit (met bijzondere aandacht voor 0-6 jarigen). Heb je een hulpvraag omdat het opvoedingsgebeuren voor ouder en/of kind vastloopt of dreigt vast te lopen? Wij bieden een tijdelijk hulpaanbod met perspectief op verandering.

Zoek een CKG: klik hier

Meer info: website

Kind en Gezin

Ouders met kinderen tot drie jaar kunnen met hun eigen verhaal en vragen over opvoeding terecht op het gratis spreekuur opvoedingsondersteuning. Wil je meer informatie over het spreekuur opvoedingsondersteuning of wil je meteen een afspraak maken? Neem dan contact op met Kind en Gezin.

Contact: 078 15 01 00

Meer info: website