Samen veerkrachtig

Delen met je vrienden

Praten helpt, Huis van het Kind is er voor jou

Zoek je steun? Wil je er even over praten? Huis van het Kind helpt je verder op weg.
Wat is Huis van het Kind? Wens je Meer informatie? Ontdek onze gloednieuwe website!

Ouders

Bij wie kan je als ouder terecht?

Je staat er als ouder niet alleen voor. De mensen die dicht bij jou staan, kunnen een luisterend oor zijn of meedenken over hoe je de dingen aanpakt. En dan zijn er ook de vele organisaties die voor je klaar staan. Niet met een belerend vingertje, maar voor een gesprek om te zoeken naar wat bij jouw gezin past.

Wat is de magie van mama of papa-zijn?

De magie van ouderschap zit in de kleine alledaagse dingen. Je puber die je toevertrouwt dat hij net zijn eerste grote liefde gekust heeft, maakt het helemaal goed dat je om twee uur 's nachts in de koude auto stapte. Dan ben je de discussie over hoe laat je hem ging ophalen, alweer vergeten. Of twee warme armpjes bij de avondknuffel en een klein stemmetje dat zegt 'I lof jou'. Dat moment in je herinnering houden, helpt misschien om je geduld te bewaren bij alle andere treuzeltechnieken om bedtijd nog even uit te stellen...

Wat is ouderschap voor jou?

Ouderschap is meer dan opvoeden alleen. Het gaat over alles wat invloed heeft op hoe je je kind opvoedt. Wie je bent als persoon. Hoe het gaat in je leven. En hoe je omgaat met veranderingen en obstakels.

Interessante links:

  • Groeimee is een website van EXPOO en Opgroeien, samen met een netwerk van experten. Je vindt betrouwbare info over opvoeden en opgroeien.
Internationale dag gezin
Babyopkomst
Ouders

Jongeren

Heb jij een Warme William waar je alles tegen kan vertellen?

Een Warme William is iemand die écht naar je luistert: een vriend(in), een ouder, een leerkracht, ... Het is iemand die je uitnodigt om te vertellen wat er scheelt.

Welke eigenschappen heeft volgens jou een echte Warme William?

Iedereen zit wel eens wat minder goed in zijn vel. En dan is het fijn dat er een Warme William voor je klaarstaat. Een persoon die je kan vertrouwen. Iemand op wie je kan bouwen.

Bij wie kan je als jongere terecht als het even moeilijker gaat?

Hulp nodig? Weet je even niet meer waar je terecht kan met al jouw vragen of bezorgdheden? Er zijn heel wat initiatieven die jou verder op weg kunnen helpen: klik hier

Interessante links:

  • Warme William, luistert echt!
  • NokNok helpt je verder op weg met tips, opdrachten en verhalen om je goed in je vel te voelen. Ook voor een dipje of een tegenslag kan je hier terecht.
Warme William12

Kinderen

Welk compliment zou je elkaar geven?

Je bent een topper! Goed gedaan! Ik ben zo trots op je!

Iedereen verdient een complimentje. Zoek snel iemand op en vertel deze persoon een leuke boodschap of maak een mooie tekening.

Wat vond je grappig vandaag?

Lachen is gezond, ga eens lekker zot doen vandaag en maak heel veel plezier!

Wie is je grote voorbeeld?

Wie is jouw grote superheld? Deze personen zijn stoer, dapper maar ook lief en helpen jou wanneer jij het nodig hebt.

Interessante links:

Superhero
Playingchildren